Luettu yhteensä:

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Uusi kausi, uudet tavoitteet

Hei sinä lukija! Tervetuloa!

Tämä on siis Ylivieskan Voimistelu ja Liikunta ry:n telinevoimistelujaoston uusi blogi. Kirjoittelemme tänne kuulumisia salilta, leireiltä ja kisoista kauden mittaan.

Ensimmäisenä kirjoituksena ajattelin kertoa kesästä ja sen loppumisen merkityksestä. Myös uusi kausi häämöttää jo horisontissa.Kesäloma alkaa vedellä jo viimeisiään, vaikka sitä onkin aina vaikea myöntää. Niin taas joudumme pian hyvästelemään auringon, lämmön ja vapauden ne kenelle sitä on kesän ajaksi suotu. Aloitamme uusissa kouluissa, työpaikoissa tai palaamma vanhaan tuttuun arkeen. Kuitenkaan emme saa vielä luovuttaa ksän suhteen ja vaipua epätoivoon. Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päivä. Elä kuin viimesitä kesäpäivää. Käy rannalla, ui sydämmesi kyllyydestä ja syö jäätelöä auringonpaisteessa. Lataa akkuja! Sillä ennen kuin huomaatkaan, palaamme salille. Voikkariin... <3

Oletko jo ikävöinyt Voikkaria? Muistatko vielä miltä se tuoksuu, kun astut salin ovesta sisään? Tunnetko jo sen kutkutuksen vatsan pohjassa? Kohta se alkaa: uusi kausi. Uusi kausi merkitsee uusia haasteita, tavoitteita ja ehkäpä jopa uutta ryhmää. Mutta yksi asia ei muutu. Me yhä saavumme salille treenaamaan, antamaan parastamme, yrittämään yhä uudelleen. Meillä on edelleen intohimo tätä lajia kohtaan. Me palamme halusta voittaa, menestyä, pärjätä ja onnistua. Haluamme löytää uusia liikkeitä ja tekniikoita. Haluamme oppia lisää.

Hengitä syvään, sulje silmäsi hetkeksi. Näe sali aivan edessäsi. Nojapuut, miltä ne tuntuvatkaan kämmeniesi alla. Karhea aisa ja hyvä, pitävä ote aisasta. Magnesiumia ilmassa. Nyt ajattele monttua. Sen päällä komeilee uusi, juuri korkattu rekki. Kaikki ne ideat joita et malta odottaa päästä kokeilemaan uudella aisalla. Joustava kanveesi huutaa sinua jo kokeilemaan osaatko vielä. "Tule! Yritä! Onnistu!"


Haluankin, että aloitat unelmoinnin juuri nyt! Unelmoi uudesta kaudesta, unelmoi ja suunnittele sitä, miten ja mitä haluat oppia ja kokea salilla. Kirjoita ylös mitä toivot uudelta kaudelta. Haluatko nousta uuteen luokkaan? Parantaa vanhoja sarjojasi? Keksiä uusia sideosia? Haluatko oppia sen vaikean liikkeen vihdoin?

Valmentajan näkökulmasta uusi kausi on aina uusi mahdollisuus onnistua. Ensin tarvitaan intohimoa, sitten suunnitelma. Nyt olet puolessa välissä. Lopun puolikkaan matkasta tekee se, että pysytään suunnitelmassa. Ei tiputa kärryiltä. Ei luovuteta. Jatketaan yrittämistä. Annetaan ihmisille syytä hymyillä ja haukkoa henkeään nähdessään mitä me osaamme. Kaikki eivät näet osaa. Ole ylpeä saavutuksistasi, haasta itseäsi aina uudestaan äläkä tyydy mihinkään vaan halua aina lisää. Mutta ennen kaikkea, älä huolehdi liikaa itse lopputuloksesta vaan nauti myös matkasta. Pidä hauskaa. Ole ahkera.

Sinä telinevoimistelija tai vanhempi tai muuten vain kiinnostunut. Katso tämä video kohdasta 10.15-11.43.
https://www.youtube.com/watch?v=cau2oIAWg-8

Jos sinä voimistelija olet unelmoinut joskus voittamisesta. Tämä on tie sinne mihin olet matkalla. Jos haluat menestyä, sinun on vuodettava voimistelua 24/7. Syöt kuin voimistelija, liikut ja nukut, kuin voimistelija. Salilla et valita, et laiskottele etkä mene sieltä mistä aita on matalin.

Sinä siellä taas. Katso nyt tämä viedo kohdasta 26.38-28.25.
https://www.youtube.com/watch?v=dl7FTRvSMu0
Jos tämä video oli lähempänä sitä mitä sinä hauat tältä lajilta niin se on aivan yhtä oikein, kuin aijempikin video. Älä anna ikinä kenenkään pakottaa sinua mihinkään muuhun. Nauti harrastuksestasi omalla tavallasi.

Tärkeintä on, että sinä itse tiedät mihin tähtäät. Oletko kilpailija? Haluatko voittaa ja menestyä? Haluatko harrastaa ja oppia uutta? Haluatko pitää hauskaa ystäviesi kanssa? Vain sinä itse tiedät sen. Mikä on sinun haaveesi? Mikä on sinun paikkasi? Jos luet tätä tekstiä yhä, voisin vannoa, että se on silti Voikkarin seinien sisäpuolella. Palaathan lukemaan tänne toistekin? Ja ethän anna periksi unelmiesi saavuttamiselle? Olivat ne sitten mitä tahansa. Anna ajatuksen lentää ja pian huomaan, että itsekin opit lentämään. Ei se ei ole mahdotonta, sillä telinevoimistelun on tarkoitus tehdä mahdottomasta mahdollista! <3

Kiitos, palaahan takaisinkin.

-Lilian-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti