Luettu yhteensä:

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Voimistelijan toivelista

Hei!

Tänään halusin puhua joulusta. Se kun tuntuu tulevan taas niin nopeasti, vaikka sitä onkin jo melkein vuosi taas odotettu! Miten sitä taas on päätynyt pisteeseen, jossa huomaat ettei ole vielä kuin murto-osa lahjoista hankittuna ja joulupukin listakin jäi kirjoittamatta itsel kokonaan! Keräsin vinkkejä tontuille puuhiinsa siitä, mitä voimistelijalle voi hankkia joululahjaksi tänä jouluna! Osa lahjoista käy sekä tytöille että pojille, mutta osa on enemmän toiseen lajiin suunnattuja. Kommentoi oliko listasta apua! Lahjavinkkejä on 24, kuten luukkuja joulukalenterissa.

1. Voimistelupuku
Jokainen telinevoimistelija tyttö toivoo joka joulu ainakin vähintään salaa uutta voimistelupukua. Ne kun kimaltavat niin ihanasti ja joulun jälkeen pääsee treeneissä näyttään kavereille uutta pukua! Halvimmat puvut gymnasticalla maksavat n. 30€.

Gymnastica tarjoaa kauniita voimisteluasuja:
http://www.gymnastica.fi/kategoriat/asusteet/naisten_voimisteluasut/
YVoLin oma puku tytöille: http://yvoli.fi/lomakkeet/462/25db1904-32f8-466c-9b9a-98a3732ee879

HOX! Muistathan, että yvoli.fi sivulta voit tilata myös muitakin voimisteluvaatteita kaiken ikäisille tytöille ja pojille YVoLin logoilla tai gymnastics tekstillä! (Skrollaa alas sivua kohtaan tilaukset)

2. Urheiluhousut
Urheilulegginssejä tai shortseja ei vain voi olla ikinä liikaa! Kun hikoilee harva se päivä salilla on aina liian vähän puhtaita urheiluhousuja! Niinpä uudet kivat urheilupöksyt tulee käyttöön ja niitä saa urheiluliikkeistä, vaatekaupoista ja gymnastica.fi. Helppo ja käytännöllinen lahjaidea paljon liikkuvalle voimistelijalle! Urheiluhousuja saa alle 20€.

3. Juomapullo
Juomapullot ovat uusiutumaton luonnonvara telinevoimistelusalilla. Olisi erittäin kätevää, jos kaikilla voimistelijoilla olisi kuitenkin oma juomapullo, sillä juomatauoilla ei tulisi vessan hanalle niin suurta jonoa ja päästäisiin nopeasti jatkamaan treeniä. Omaan pulloon voi kirjoittaa nimen, jottei mene sekaisin ja hukkaan. Juomapullojakin on nykyään tosi monenlaisia ja hienoja! Hinta: 2-20€.

4. Seuran takki
YVoLilla on oma lämmittelytakki ja housut ja niitä voi tilata myöskin meidän kotisivultamme: yvoli.fi. On komean näköisiä rivejä kisoissa katsella, kun kaikilla voimistelijoilla on oman seuran kisatakki päällä! Hanki siis sinäkin omalle lapsellesi seuran takki! Ylipäätänsä oikeanlaiset lämmittelyvaatteet treeneihin ja kisoihin ovat tärkeät! Takin hinta: 70€.

5. Jumppa kuminauha
Jumppa kuminauha on kätevä väline kotona sekä salilla! Olisi hyvä, että jokaisella voimistelijalla olisi treenikassissaan tai ainakin kotona tällainen väline! Jumppakuminauhoja löytyy alle 10€ urheiluliikkeistä ja päivittäistavarakaupoista. Kuminauha toimii hyvin naisten telinevoimistelun venytysten tehostajana esim. ylispagaattia tavoiteltaessa sekä miesten telinevoimistelussa hartijaliikkuvuuden lisäämisessä. Kuminauha voidaan lisätä myös lihaskunnon tehostimeksi kotitreeneihin! Hinta: 7-10€.

6. Käsilläseisontakahvat
Kässärikahvoiksi kutsutaan puisia, muovisia tai metalliasia maakahvoja. Punnerruskahvat käyvät tähän tehtävään oikein hyvin! Kahvat voi myös näppäri mies tekaista itse puuvajassa! Idea on tehostaa käsitelineiden asento ja ksetävyystreeniä. Kässärikahvat ovat oivat etenkin miehille nojapuutreeniä varten sekä naisille yleistä voimaa varten sekä naisten nojapuille. Kahvoja voi hyvödyntää monella eri tavalla! Hinta: 5-20€!

7. Painohulavanne
Painohulavanne on kätevä väline kotikäytössä sekä salilla! Painohulavannetta voi pyörittää samalla, kun katsoo TV:tä ja se kehittää kierrevolteissa tarvittavia sivuvatsalihaksia. Samoin miesten telinevoimistelussa hevosen myllyssä käytetään samoja lihaksia ja painohulavanne kehittää siis myös myllyä. Painohulavanteita on eri painoisia, joten kannattaa katsoa minkä painoinen sopii sinun lapsellesi! Hinta: n. 20€.

8. Nilkkapainot
Nilkkapainot ovat kätevä lisä kotitreeniin ja salilla treenaamiseen tuoden lisää vastetta voimatreeniin. Esimerkiksi yksinkertaisten jännehyppyjen tekeminen pienellä lisäpainolla jaloissa antaa hyvän ponnistusvoiman voltteihin. Nilkkapainoja voi käyttää myös yhdistettynä leuanvetoihin kotona mikäli sinulla on leuanvetotanko.

9. Maskotti
Kisaava tai harrastava voimistelija voi kantaa maskottia mukana kisoissa tai treeneissä. Maskotti voi olla oma tai ryhmän yhteinen.

10. OpenGym -passi
OpenGym eli voimistelusalin vapaavuoro on hyvä tapa käyttää vapaa-aikaa. Lapsi pääsee valvotuissa ja turvallisissa olosuhteissa temppuilemaan. Sisältää valvojat 2x, mutta alle 13-vuotiaat tarvitsevat myös oman huoltajan mukaan. Huoltajan ei tarvitse maksaa maksua, mikäli ei käytä telineitä itse. (Vapaavuoro lauantaisin kello 11-13.00) OpenGym -passi kevät kaudelle maksaa 50€.

11. Voimistelumatto
Kotona paljon voimisteleville lapsille kannattaa hankkia hieman paksumpi, mutta tasaisen kova voimistelumatto. Näitä mattoja voi tilata esimerkiksi ikea.fi sekä gymnastica.fi. Alle 25€

12. Superpark liput
Jokainen lapsi toivoisi että voisi aina olla kesä, että voisi hyppiä ja pomppia trampoliinilla. Niinpä voi kääntää auton keulan kohti Oulun SuperParkkia ja lähteä sinne pomppimaan. SuperPark vie temppuilun aivan uudelle tasolle! https://kauppa.superpark.fi/SuperPark Alle 20€

13. Lämsä ja remmipussi
Lämsät ja remmit sekä hanskat on helpointa kuljettaa samassa kangaspussissa. Lämsäpusseja löytyy gymnastica.fi:stä valmiina, mutta ne voi myös itse tehdä kotona. Näin mannaiset välineet eivät pääse sotkemaan muite tavaroita treenikassissa! Alle 10€

14. Pompulat ja pinnit
Jokainen kilpatelinevoimisteleva tyttö tarvitsee kimapltavia pinnejä ja pompuloita, jotka sopivat heidän kisapukuunsa tai treenivaatteisiin. Se kuuluu asiaan. Yksinkertainen, mutta toimiva lahja voimistelevalle tytölle! gymnastica.fi Alle 10€!

15. Kotipuomi
Telinevoimistelevalle tytölle voi ostaa tai tehdä itse kotipuomin. Älkää äidit huoliko, se ei pilaa sisustusta ja ole edessä, kun siitä tekee vain 2m pitkän. Tällöin puomi mahtuu sängyn alle piiloon. Kun ostaa 3m liimapuuta, siitä saa jalat puomille ja 2m pitkän puomin. Alle 40€.


16. Leuanvetotanko

Leuanvetotanko on hyvä joululahja koko perheelle ja sekä tytöt että pojat hyötyvät siitä voimistelussa. Yläkehon harjoitteita kuten leuanvetoja tai jalannostoja voi tehdä tällöin kotonakin! n. 20€.

17. Steppilauta
Steppilauta on monikäyttöinen väline kotona voimistelijoille. Sitä voi käyttää vatsalihas -ja selkäharjoitteissa palikkana, siinä voi tehdä palikkapomppuja ja vain mielikuvitus on rajana!

18. Tatti
Tatti on miesten telinevoimistelussa hevosta edeltävä teline ja omalle pojalle voi tehdä kaapeli kelasta, vaahtomuovista ja nahkapäällysteestä oman kotitatin. Koti tatti olisi erittäin kätevä tapa treenata enemmän hevosta telineenä! Alle 100€.

19. Ilmavolttipuomi
Ilmavolttipuomi on kuin ilmavolttirata, mutta kapeampi ja halvempi. Siinä on tarkoitus harjoitella puomille esim flikkiä tai muita vaativampia liikkeitä. Ilmavolttipuomi toimii kotikäytössä hyvin, koska sen voi tyhjentää jolloin se vie erittäin vähän tilaa. Ohjeet seuraavassa kohdassa sekä Airtrackin että Airbeamin tilaamiseen.
Hinta sovitaan tilattaessa.

20. Ilmavolttirata
Ilmavolttirata on muuten samalainen kuin edellinen kohta, mutta vain leveämpi ja siinä voi tehdä isompia temppuja eikä pienilläkään lapsilla ole niin suurta vaaraa tippua patjalta. Ilmavolttiratoja saa Suomen AirTrack facebook sivulta löytyvistä yhteystiedoista selvää ottamalla: https://www.facebook.com/airtrackfinland/?fref=nf


info@airtrackfinland.fi
+358 (0)44 988 9948
Hinta sovitaan tilattaessa!

21.  Renkaat
Renkaat sisälle tai ulos esimerkiksi terassille ovat sekä pojille että tytöille hyvin toimiva ja hauska tapa voimistella kotonakin. Kaiken ikäiset pojat ja tytöt voivat käyttää renkaita ja miesten telinevoimistelussa yksi teline onkin renkaat. Erityisesti pojat siis hyötyvät renkaista kotona! Alle 30€.

22. Treenikassi
Treenikassi tai reppu on todella kätevä kisareissuilla ja pitää omat tavarat tallessa treeneissäkin. Lämsäpussin voi kuljettaa kässärikahvojen ja painohulavanteen kanssa kätevästi samassa treenikassissa! Kaikki mahtuu ja kisoissakin on kaikki eväät sun muut yhdessä paikassa. Alle 30€.

23. Voimistelijan ensiapupakki
Voimistelijan ensiapupakki on tontun itse haluama kokonaisuus joistan edellämainituista lahjaehdokkaista siten, että se tukee voimistelijan tarpeita ja mahtuu yhteen pakettiin. Ensiapupakki voisi tytölle olla esimerkiksi jumpa kuminauha, lämsäpussi ja pinnoja ja pompuloita. Tai teinille voisi tehdä kisakassin ensiapupaketin: deodorant, hiusharja, pinnejä ja pompuloita, laastareita, urheiluteippiä... Mielikuvitus on rajana tässä!
      Pojalle voisi tehdä lomamatkoja varten ensiapupakin siten, että voi ottaa ja pakata oman harrastuksen yhteen pussiin mukaan: painohulavanne, irrotettavat renkaat, kässärikahvat... Mitä näitä nyt mahtuu yhteen kassiin.

24. Voimistelu elokuva
Voimistelusta on tehty yllättävän paljon elokuvia! Voimisteluelokuvat ja sarjat usein motivoivat ja innostavat lapsia ja nuoria oppimaan ja treenaamaan uutta. Tämäkin on mahtava lahjaidea! Kohta teilläkin olohuone muuttuu hetkessä voimistelusaliksi! Myös netflixistä sekä muista vastaavista elokuvapalveluista löytyy joitain näistä elokuvista.
Tässä pari esimerkkiä tunnetuista voimisteluelokuvista ja sarjoista, jotka kuuluvat joka voimistelijan must have listalle:
Stick It: https://www.youtube.com/watch?v=Ib48djESKGU
Make It or Brake It: https://www.youtube.com/watch?v=1qOaLI9MGK8
Peaceful Warrior: https://www.youtube.com/watch?v=gegNMYvY_yg
The Gabby Douglas Story: https://www.youtube.com/watch?v=DZML325kL5o

Toivon, että etsivä löysi täältä lahjaidean oman voimistelijansa jouluun! Hyvää joulun aikaa kaikille!

- Lilian-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti